Repüljön

OLCSÓN

Hurghada

8 nap CSAK

75 000 HUF

Marokkó

CSAK

65 000 HUF

Santorini

CSAK

78 900 HUF

Barcelona

Egy felejthetetlen hétvége

45 000 HUF

Toszkána

TAVASZI FELFRISSÜLÉS

95 000 HUF

Párizs

CSAK

45 000 HUF

SARTI

Európa karibi tengerparjta

péntek - 2014.04.18. - 19:10 @Vica

Görögország Sarti Tengerpart Fürdés

sarti-08

Története

A 14. században az Athoszon fekvő Xiropotámu kolostor birtokaként kis halászfalu feküdt területén. Azonban az évszázadok folyamán a külvilágtól elzárt falucska teljesen elnéptelenedett. A település újraalapítása 1922-ben, a görög-török háború végén Kis-Ázsiából érkező görög menekültek letelepedése által valósult meg. A nagymértékű elszigeteltségben megbúvó kis halászfalu gazdasági fejlődése a Szithonía-félszigeten átívelő közút megépítésével az 1970-es évek kezdetén indult el. Korábban a szomszédos települések megközelítése elsősorban hajók által valósult meg.
Gazdaságának legjelentősebb ágazata az idegenforgalom.

sarti-02

Fekvése

Görögország északkeleti részén elterülő Halkidikí-félsziget középső nyúlványán, az Égei-tengerbe mélyen benyúló Szithonía-félsziget délkeleti partvidékén, a megközelítőleg 2,5 km hosszúságban elnyúló Szárti-öböl partján fekszik. Középső és déli partszakaszát homokstrandok jellemzik, az északit a környező dombok tengerbe futó sziklás szakaszai tarkítják. Az egykori halászfalu a mai település északi peremén terül el, ez egyúttal lakott területének legmagasabban fekvő része. Széles sík partszakaszán kívül területe hegyvidék karéjában fekszik.

sarti-07

Turizmus

Sarti szinte a legismertebb görögországi úti célpont a magyarok körében. Ezt nem is bizonyíthatja más jobban, mit az, hogy egy kellemes esti sétán Sartiban sok magyar szót hallani. Több üzletben, tavernában a helyiek szívesen foglakoztatnak magyarokat, hogy az oda látogató turisták még kényelmesebben élvezhessék a nyaralást.

sarti-03

Sarti tengerpartja és környéke ámulatba ejtő, szinte minden igényt kielégít. Hosszan elnyúló széles tengerpartja változatos. Északi partja aprókavicsos, hirtelen mélyül. De ahogy déli irányba sétálunk a part mentén fokozatosan változik át homokos lassan mélyülő partszakasszá. Sarti strandja díjnyertes tisztaságú strand, többször is elnyerte az ezért a címért járó kék zászló-t. Sokan kíváncsiak a nálunk csak "karibi tengerpart"– ként emlegetett Narancspartra (Kavourotripes, vagyis Ráklyukak) is, amelynek hófehér sziklái és türkizkék vize valóban a képeslapokról ismert Karibi paradicsomra hasonlít.

sarti-05
sarti-01
sarti-09

Főbb látnivalók

Sarti egy hosszan elnyúló üdülő falu. Igaz megőrizte falusias jellegét. Az "Óvárosban" található templom nyugodtan nevezhető a központjának. Itt minden vasárnap részesei lehetünk egy igazi hamisítatlan görög misének. Ha nem jutnánk be, azért a pap beszédét énekét kint az udvaron is lehet hallani. A templomtól pár lépésre található Sarti főtere. Itt találunk orvost, több tavernát és üzletet is.

sarti-04

Legkedveltebb fakultatív programok:
ATHOSI HAJÓKIRÁNDULÁS
THESSZALONIKI
METEORÁK
WATERLAND AQUAPARK
AMULIANI HAJÓKIRÁNDULÁS
TORONEOS
ÖSZVÉRTÚRA
GÖRÖG EST - ZENÉVEL, VACSORÁVAL, TÁNCOSOKKAL

sarti-06


Google térkép:

Kiemelt ajánlataink

.

EANOS APARTMAN

Időpont: 2018-09-29 - 2018-10-06,
8 nap és 7 éjszaka
Szállás: EANOS APARTMAN


Utazás: Egyéni

4 900 HUF


.

Időpont: - ,
nap és éjszaka
Szállás:


Utazás:

0


.

Olívaszüret Toszkánában

Időpont: 2018-11-14 - 2018-11-18,
5 nap és 4 éjszaka
Szállás: Hotel 3 Olaszország


Utazás: Busz

69 210 HUF



Santorini

A vulkánsziget

Nézzen látványos képeket, és olvasson egy érdekes blogbejegyzést Santoriniről.

Sarti

Görögország álomszigete

Nézzen látványos képeket, és olvasson egy érdekes blogbejegyzést Sartiról.

San Gimignano

A középkori Manhattan

Nézzen látványos képeket, és olvasson egy érdekes blogbejegyzést San Gimignanóról.